Ürünlerimiz geleneksel üretim, katkısız ve tarım ilaçsızdır.
📦 ÜCRETSIZ KARGO: Avusturya için €80 ve üzeri, Almanya için €150 ve üzeri, Hollanda için €180 ve üzeri, diğer Avrupa ülkeleri için ise €200 ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsiz. Tüm Avrupa´ya yolluyoruz.

Aflatoksin

Yazan Adnan Bayer Tarih March 01, 2023

Aspergillus flavus veya parasiticus tarafından üretilen, küf kaynaklı zehirli ve kanserojen maddelere aflatoksin denir. Çok sayıda hastalığa neden olabilen bu toksik maddelerin tüketimi karaciğere zarar verir; uzun süreli maruz kalınması durumunda ise en kötü kanser çeşitlerinden biri olan karaciğer kanserine neden olabilir. Türkiye`de karaciğer kanserinin en önemli nedeninin aflatoksin olduğu düşünülmektedir ve en fazla bulunduğu gıdaların fındık ve fıstık olduğu unutulmamalıdır.
Malesef sadece karaciğerimiz değil bilim insanlarına göre aflatoksin, zararlı mantar sporlarının solunması sonucu, akciğerlerimize ulaşıp orada onulmaz hasarlar meydana getirebilir; akciğer kanserine sebep olabilir.
Oral yoldan yüksek konsentrasyonda alınması neticesi böbreklere ve ana karnındaki embriyoya zarar verebilir (teratojen).
En nihayetinde Aflatoksin B1 bilinen en güçlü kanserojen maddelerin başında gelir.
1980 yılında Çin`de yapılan bir tarım reformu çerçevesinde aflatoksine yatkın mısırların yerine pirinç ekilince-yani aflatoksin alımının azaltılması sonucunda-kanser vakaları belirgin oranda azalmış. 9 yılda yüzde 65 oranında hemde!
Aflatoksin en çok, yer fıstığı, fındık, ceviz, mısır, hindistan cevizi gibi yağlı kuruyemiş ve tohumlarda, ayrıca baharat gibi gıdalarda bulunur. Aflatoksinler gözle tespit edilemezler. Sadece laboratuvarlarda analiz edilerek gıdaların aflatoksin içerip içermediği tespit edilebilmektedir.
Bu nedenle-kendimizin ve sevdiklerimizin sağlığı ve geleceği için - özellikle belirtilen gıdalar alışveriş sırasında titizlikle seçilmelidirler, aflatoksin testi yapılmış ürünler tüketilmeli, bulunamıyorsa tercihen yenmemelidir.

 

Yukarı Çık
Türkçe